Outlaw voor website.png
Some girls are just born with glitter in their veins. (Paris Hilton)

Outlaw

Life is no Nintendo game where everybody gets the same chances (Eminem)

Buiten is het koud. Binnen ook. Maar binnen zijn er twee krijsende zusjes, een televisie die het nieuws schettert en een moeder die aan de telefoon over rekeningen ruziet.

Iedereen wil iets. Zijn zusje nieuwe schoenen. Zijn andere zusje op schoolreis. Zijn moeder dat zijn vader terugkomt. De buurman dat de tuin wordt opgeruimd. Verschillende mannen in nieuwe auto’s dat de boetes worden betaald van rekeningen waar geen geld voor is. Gastel van natuurkunde dat het opstel over de relativiteitstheorie op tijd is. Zijn vrienden willen blowen en oma wil kijken naar Dancing with the stars.

Outlaw is een soulvolle klassenvoorstelling over Tony. Tony heeft het al lang door: geld maakt geld en armoede maakt boos, maar hoe je dat verandert weet hij niet. Op zijn bankje in de stad komen zijn helden langs; Robin Hood, Eminem, een prachtig meisje dat boodschappen doet, een man die de tijd heeft, Thomas Pikkety. Ze helpen hem orde te scheppen in de puinhoop die zijn leven heet.

Lees meer

Agenda

Toon alleen schoolvoorstellingen
  • Amsterdam De Krakeling Kaarten
  • Amsterdam De Krakeling Kaarten
  • Amsterdam De Krakeling Kaarten

Scholen

How to be a miljonair

Direct na afloop van de voorstelling spelen we het spel How to be a Miljonair. Iedereen legt een euro in en de winnaar verlaat met een dikke portemonnee de klas. De rest blijft berooid achter.

Na een snelle nulmeting, kunnen we aan de slag. Hoe rijk ben je nu? Hoe belangrijk is geld voor jou? Is ‘living dangerously’ je motto of speel jij liever op safe? Wat betekent jouw rijkdom eigenlijk voor de financiële situatie van je klasgenoten? En hoe ver ben jij bereid te gaan om dit spel te winnen…

Lees meer